درباره نشریه

 

نشریه‌ی «مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی» در تمامی زمینه‌ها و سرفصل‌های ذیل و همچنین سایر مباحث مرتبط با فضاهای زیرزمینی مقاله می‌پذیرد:

  • مطالعات میدانی
  • حفر فضاها
  • مدلسازی، طراحی و تحلیل پایداری
  • سامانه‌های نگهداری
  • سامانه‌های آب‌بندی
  • تأسیسات و خدمات فنی
  • پایش و رفتارسنجی
  • ملاحظات ایمنی و زیست‌محیطی
  • تعمیر و نگهداشت
  • تحلیل ریسک
  • قابلیت اطمینان
  • مدیریت ساخت

 

اطلاعات کتابشناختی مجله

عنوان فارسی مجله

مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی

عنوان انگلیسی مجله

 Tunnelling and Underground Space Engineering

عنوان تحت‌اللفظی مجله

Muhandisīy-i tūnil va faz̤āhāy-i zīrzamīnī 

شاپا چاپی (ISSN)

شاپا چاپی: 23223111

شاپا الکترونیکی: 2322570x

 

تونل - فضاهای زیرزمینی

زبان

فارسی (به همراه چکیده انگلیسی مبسوط برای هر مقاله)

سال شروع انتشار

1391، سال 1، شماره 1

فاصله انتشار

فصلنامه

محل انتشار

ایران، شاهرود

ناشر

دانشگاه صنعتی شاهرود

سردبیر

محمداسماعیل جلالی

مدیر مسئول

احمد رمضان زاده

وضعیت انتشار

فعال

نوع داوری

دو سر کور (گمنام برای نویسنده و داور)

آدرس وبگاه

https://tuse.shahroodut.ac.ir

نوع دسترسی

دسترسی آزاد، عمومی

نوع مجوز انتشار

CC-BY-NC

نرم‌افزار تشخیص سرقت ادبی

مقاله‌های ارسالی به مجله مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی  با استفاده از نرم‌افزار همانندجو ایرانداک  چک می‌شوند. در صورت تشخیص سرقت ادبی در متن فارسی یا چکیده انگلیسی، بلافاصله دفتر مجله مقاله دریافتی را رد کرده و نام نویسندگان را برای مدت پنج سال در لیست سیاه قرار می‌دهد. بنابراین، به همه نویسندگان پیشنهاد می‌شود که قبل از ارسال مقاله خود، متن کامل آن را با استفاده از نرم‌افزارهای تشخیص سرقت ادبی چک کنند.

نوع انتشار (هزینه‌های داوری و هزینه‌های چاپ و انتشار)

براساس آیین نامه تعیین هزینه پردازش مقاله در نشریات علمی دسترسی باز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای سردبیران مجلات دانشگاه صنعتی شاهرود مقرر گردید مبلغ 5.000.000 ریال به ازای هر مقاله کامل و 2.500.000 به ازای هر مقاله کوتاه جهت پذیرش نهایی و چاپ هر مقاله از نویسنده مسئول اخذ گردد.

مالک حق‌مؤلف / دارنده حق حق‌مؤلف

نویسندگان دارندۀ حق‌مؤلف مقالۀ خود بدون محدودیت هستند. نویسنده کنترل کاملی بر اثر علمی خود دارد (به عنوان مثال، حق استفاده مجدد، توزیع، انتشار مجدد و غیره را حفظ می‌کند).

منبع درآمد مجله

پشتیبانی سازمان مادر، دریافت هزینه انتشار از نویسنده.

بیانیه دسترسی آزاد

دانشگاه صنعتی شاهرود به عنوان ناشر مجله مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی، بیانیه دسترسی آزاد بوداپست را به طور کامل می‌پذیرند و از آن پیروی می‌کنند. این مجله، یک نشریه ادواری کاملاً دسترسی آزاد است. به این معنی که تمامی مقاله‌ها پس از پذیرش (به صورت زودآیند) و پس از چاپ (به صورت دسترسی آزاد و رایگان) بلافاصله از طریق اینترنت در دسترس همه کاربران قرار می‌گیرد. استفاده، توزیع و به‌اشتراک‌گذاری مقاله در هر رسانه، شبکه و وبگاهی مجاز است، مشروط بر اینکه به نویسنده و مجله به درستی استناد و ارجاع داده شود.

مزایای دسترسی آزاد برای نویسندگان عبارتند از:

- حفظ حق‌مؤلف توسط نویسندگان مقاله؛

- دسترسی رایگان و آزاد برای کلیه خوانندگان و کاربران در سراسر جهان؛

- افزایش دسترس‌پذیری، رؤیت‌پذیری، مشاهده‌پذیری و خوانایی مقاله‌ها؛

- افزایش استناد به مقاله‌ها؛

- فقدان محدودیت مکانی برای دسترسی؛ و

- انتشار سریع و به‌موقع.

 

حق‌مؤلف و مجوز چاپ

تحت شرایط و معیارهای مجوز (CC BY 4.0) Creative Commons Attribution 4.0 International License منتشر می شود. دارندگان مجوز فقط در صورت استناد به مقاله منتشر شده اصلی می توانند آثار را کپی، توزیع، نمایش و ایجاد کنند.

 

 

رضایت آگاهانه مشارکت‌کنندگان در پژوهش

در مجله مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی، کلیه مشارکت‌کنندگان در مطالعه و پژوهش موضوعات انسانی حق حفظ حریم خصوصی را دارند و پژوهشگران نباید بدون رضایت آگاهانه آن را نقض کنند. اطلاعات هویتی و شناسایی مشارکت‌کنندگان، مانند نام و نام خانوادگی، و غیره، نباید به صورت نوشتاری، عکس یا شجره‌نامه منتشر شود؛ مگر اینکه این اطلاعات برای مقاصد علمی ضروری باشد و مشارکت‌کنندگان (یا والدین یا سرپرست) رضایت آگاهانه کتبی برای انتشار را ارائه کرده باشند. رضایت‌نامه مشارکت‌کنندگان باید مطابق مقررات ملی یا قوانین محلی در دفتر مجله، در محل کار پژوهشگران یا در هر دو جا مکتوب، مضبوط و بایگانی شود.

 

بیانیه پیشگیری و مقابله با سرقت ادبی

ناشر مجله مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی کلیه مقررات و شرایط COPE راجع به حفظ حقوق مؤلفان و مصنفان و اخلاق پژوهش را می‌پذیرد. در صورت بروز هرگونه عمل سرقت ادبی، تمامی مدارک متقاعدکننده مورد بررسی قرار می‌گیرد، و ما بر اساس نمودارهای کاری و جریان‌های کاری مشخص شده در COPE عمل می‌کنیم.

اعضای هیئت تحریریۀ و داوران مجله اقدامات لازم برای بررسی مقاله‌های دریافتی در خصوص اصالت آن‌ها، قابلیت اطمینان اطلاعات ارائه شده و استفاده صحیح از منابع و مآخذ را انجام می‌دهند. تیم هیئت تحریریه مجله سیاست‌های زیر را تعیین می‌کند:

- پژوهشگران و نویسندگان باید اطمینان حاصل کنند که فقط آثار پژوهشی اصیل و نو را برای انتشار ارسال می‌کنند. اگر از اثر و یا اظهارات دیگران استفاده کرده‌اند، باید به آن‌ها، ارجاع و استناد مناسب داده شود. سرقت ادبی به هر شکل، از جمله: نقل‌قول‌های طولانی؛ بازنویسی و بازگویی قسمت‌های مهم اثر دیگران بدون ذکر مأخذ؛ ارائه اثر دیگران به عنوان اثر خود؛ یا ادعای نتایج حاصل از پژوهش انجام شده توسط دیگران به نام، مصداق سوءرفتار پژوهشی غیراخلاقی است و غیرقابل قبول است. مقاله‌هایی که تلفیقی از مطالب قبلاً منتشر شده از نویسندگان دیگر (بدون تفسیر خلاقانه و بدون بازنمایی افکار و ایده‌های خود نویسنده) باشد، برای چاپ و انتشار پذیرفته نمی‌شوند.

- مقاله‌های ارسالی به مجله مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی با استفاده از نرم‌افزار تشخیص سرقت ادبی همانندجو ایرانداک چک می‌شوند. در صورت تشخیص سرقت ادبی در متن فارسی یا چکیده انگلیسی، بلافاصله دفتر مجله مقاله دریافتی را رد کرده و نام نویسندگان را برای مدت پنج سال در لیست سیاه قرار می‌دهد. بنابراین، به همه نویسندگان پیشنهاد می‌شود که قبل از ارسال مقاله خود، متن کامل آن را با استفاده از نرم‌افزارهای تشخیص سرقت ادبی چک کنند.

- در صورت شناسایی سرقت ادبی در مقاله‌ای که برای چاپ در مجله ارسال می‌شود، اقدامات خاص (مجازات‌های حقوقی) را دولت تعیین می‌کند؛ اما مجله حق سلب اعتبار مقاله را برای خود حفظ می‌کند.

پژوهشگران و نویسندگان باید اطمینان حاصل کنند که نسخه ارسال شده:

- یک اثر اصیل، نو و ابتکاری است؛

- دارای سرقت ادبی نیست؛

- قبلاً به هیچ زبانی منتشر نشده است؛

- جملات یا اطلاعات ارائه شده توسط سایر مقاله‌ها به طور مناسب در متن و مآخذ، ذکر مأخذ شده‌اند؛

- قوانین و مقررات حق‌مؤلف رعایت شده است. مواد حفاظت شده توسط حق‌مؤلف (به عنوان مثال، جدول‌ها، نمودارها، شکل‌ها، عکس‌ها، یا نقل‌قول‌های طولانی) فقط باید با اجازه مالک حق‌مؤلف آن‌ها بازاستفاده شوند.

مجله مسئولیت کمک به جامعه علمی در راستای رعایت اخلاق نشر، به ویژه فاش کردن موارد سرقت ادبی و سلب اعتبار آثار حاوی سوءرفتار پژوهشی را بر عهده دارد. داوران و اعضای هیئت تحریریه این حق را دارند که مقاله‌های دریافتی را برای کنترل سرقت ادبی بررسی کنند.

مقاله ارسال شده به مجله باید دارای سطح مشابهت کمتر از 10 درصد باشد. شباهت در هر مأخذ شناسایی شده نیز باید حداکثر 1 درصد باشد. به طور کلی شباهت متنی به میزان بیش از 10 درصد قابل قبول نیست.